10 zile de vacanță cu Sony A6300!

Andreea + Andrei
26 iunie 2017
Raluca + Lucian – Best Moments
7 septembrie 2017

Patru prieteni, 10 zile, patru orașe europene și 3000 de kilometri străbătuți cu mașina. Așa a început aventura noastră din această vară, un Eurotrip prin Praga, Viena, Bratislava și Budapesta, condimentat cu multă veselie și chef de plimbare și vizitat.

Ne-am încărcat cu energie și am pornit la drum. Am avut alături de noi un Sony A6300 de la F64 și obiectivul de kit 16-50 f3.5-5.6 pentru a imortaliza toate peisajele și clipele frumoase pe care le-am trăit.

A fost o schimbare importantă pentru mine, un videograf care filmează cu Canon de foate mult timp. Am fost surprins că un aparat atât de mic poate filma atât de bine doar cu obiectivul de kit.

Sony A6300 este o cameră mirrorless care cântărește 500 de grame și are dimensiuni reduse, perfect pentru o vacanță. Nici nu simți că îl ai cu tine.

Am testat toate funcțiile video ale aparatului în toate orașele din Eurotrip și mă declar foarte mulțumit! A fost o surpriză plăcută din toate punctele de vedere, cel mai bun partener de călătorie: meniu ușor de utilizat, butoane accesibile, rotiță care se manevrează ușor.

Vizorul electronic este excelent, ceea ce se vede prin el este exact ceea ce și filmează. L-am folosit în soarele puternic din Praga și Viena fără nicio dificultate și fără să suprexpun sau să „ard” vreun cadru. Un punct în plus primește și pentru ecranul rabatabil care m-a ajutat să încadrez imaginile din unghiuri greu accesibile.

Mărturisesc că m-am îndrăgostit iremediabil de filmarea în modul slow motion, deși am testat camera și în modul 4K. Calitatea imaginilor este ireproșabilă iar funcția „Zebră” m-a ajutat să observ mult mai bine zonele „arse”.

Ca minusuri, aș putea menționa că durata de viață a bateriei în modul video este mică și faptul că nu există stabilizare internă, astfel încât este nevoie de folosirea unui monopied, trepied sau ghimbal.

Am reușit să surprind toate clipele frumoase și zâmbetele din excursia noastră la calitate maximă. Au fost 10 zile încărcate cu energie pozitivă, în care am vizitat tot ce ne-am propus, am mâncat bine și ne-am distrat.

La final, am realizat un clip video în care am pus cap la cap momentele care ne-au făcut să zâmbim.

Detalii tehnice clip: Toate cadrele au fost trase cu autofocus. Cadrele slowmotion sunt la rezoluția 1920×1080 120 fps și upscalate la 4k. Profilul de culoare folosit la toate cadrele a fost unul neutru, colorizarea făcându-se ulterior la editare.

Mulțumirile pentru fotografiile minunate din vacanță merg către FotografProfesionist.ro

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.